Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Adrienne Forsyth, Evangeline Mantzioris és Regina Belski - Táplálkozás a sporthoz, testmozgáshoz és teljesítményhez

9.000 Ft
Menny.:
Cikkszám: K-TS
Szállítási díj: 951 Ft

A „Táplálkozás a sporthoz, testmozgáshoz és teljesítményhez” című könyv a táplálkozástudomány és a testmozgástudomány vezető – Ausztrál – szakértőitől származó világos, gyakorlatias és könnyen érthető útmutatót kínál a sport- és testmozgástáplálkozás átfogó megértéséhez. Az edzés vagy verseny előtti, alatti és utáni táplálkozás javíthatja a sportolók komfortérzetét, energiáját és teljesítményét minden szinten, az élsportolóktól a szabadidős sportolókig, valamint hosszú távú egészségügyi előnyöket is biztosíthat. Így a táplálkozás a sportolók egészség- és teljesítménystratégiájának kulcsfontosságú eleme, akár szabadidős, akár élsportolói szinten versenyeznek.

A három részre osztott könyv új, átdolgozott kiadása bizonyítékokon alapuló bevezetést nyújt a sporthoz, testmozgáshoz és teljesítményhez szükséges táplálkozásról. Az I. rész a táplálkozás- és sporttudományra összpontosít, elmagyarázva a sporttáplálkozást megalapozó legfontosabb alapelveket, beleértve az energiarendszereket, az edzésfiziológiát és az anyagcserét, valamint a teljesítményhez nélkülözhetetlen makro- és mikrotápanyagok emésztését és felszívódását, és tárgyalja a táplálékbevitelt befolyásoló tényezőket, az energia rendelkezésre állását és a táplálkozás értékelésének folyamatát. A II. rész az edzéshez szükséges táplálkozásra, az edzés előtti és utáni táplálkozásra, a folyadékbevitelre, az étrend-kiegészítőkre, valamint a testösszetétel mérésére és módosítására összpontosít. Az utolsó, III. rész az alkalmazott sporttáplálkozásra összpontosít a különböző sportágak és sportolók esetében. Ez a második kiadás továbbá új betekintést nyújt a női-, az utánpótlás, a szenior- és a parasportolókkal, a hivatásos állományúakkal és a kortárs sportágak – többek között a sportmászás, a szörfözés, a gördeszkázás és a breaking – sportolóival való munkához.

Tartalom:

I. RÉSZ – A táplálkozás és a sport tudománya

  • Bevezetés a sportba és a testmozgásba
  • Energiaforgalom a sportban és a testmozgásban
  • Emésztés és felszívódás
  • Makrotápanyagok
  • Mikrotápanyagok és antioxidánsok
  • A táplálkozás lefordítása: a tápanyagoktól az élelmiszerekig
  • Táplálékbevitel és energiaelérhetőség
  • A táplálkozás felmérése és értékelése

II. RÉSZ – Táplálkozás az edzéshez, versenyhez

  • Sportolás közbeni táplálkozás
  • Makrotápanyagok periodizációja
  • Hidratálás
  • Étrend-kiegészítők és sportélelmiszerek
  • A testösszetétel felmérése és megváltoztatása
  • Környezeti megfontolások
  • Gyomor-bélrendszeri zavarok
  • Sérüléskezelés és rehabilitáció

III. RÉSZ – Alkalmazott sporttáplálkozás

  • Állóképességi sportolók
  • Erő- és teljesítménysportolók
  • Csapatsportolók
  • Súlykategóriás és esztétikai sportolók
  • Új olimpiai sportágak sportolói (falmászás, breaking, gördeszkázás és a szörfözés)
  • Katonák, hivatásos állományúak
  • Utánpótlás sportolók
  • Szenior sportolók
  • Női sportolók
  • Para-sportolók
  • Utazó sportolók
  • A sporttáplálkozási gyakorlat művészete
Nem értékelt

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!